Et sideblikk på livet

Atter en gang har vi nasjonal sorg i landet. Denne gangen i form av et tragisk selvmord fra en folkekjær figur, som alle har, eller har hatt en mening om. Dette innlegget skal ikke handle om Ari Behn, men mer om mine betraktninger om det som skjer.

Sosiale medier og riksdekkende aviser skriver om at vi må ta vare på hverandre, om å være åpen om også de vanskelige sidene i livet. Jeg undrer meg. Dette er kjent. Dette skjer hver gang vi har noe sørgelig å forenes om. Jeg har levd såpass lenge at jeg ikke biter på. Hvor er kjærligheten til hverandre i hverdagen? Hvor enkelt er det å dele tunge stunder i praksis? Jeg har ingen nyttårsforsetter, men jeg har et nyttårsønske! Hva med å hedre Ari, og alle andre som valgte å forlate oss, alle de som tenker på det, og alle de som strever seg gjennom livet, med å ta de med inn i hverdagen. Hold på empatien litt lengre enn 14 dager? Kryss av i den travle kalenderen hver gang du ga et smil, eller et hei til en du ikke kjenner, men som du så at trengte det? Sett to kryss for hver gang du inviterer en venn som du vet sliter, selv om du visste at vedkommende ikke kom denne gangen heller. Sett tre kryss for hver gang du ringer en du vet sitter der ensom, og fire kryss når du bare dro innom vedkommende selv om du ikke visste om det passet! Sett fem kryss når du med hånden på hjertet vet at du reddet et menneske fra nok en tung dag, bare ved å være en venn! Eller hvorfor ikke lage en konkurranse av det? Gjøre om kryss til hjerter, og se hvem som har flest hjerter innen utgangen av året? Da skal vi se vi straks får et varmere samfunn….

Publisert av Bestemor&Sjefen

En bestemors blogg om livets små og store spørsmål, gjerne diskutert med «sjefen» over kaffekoppen ved frokostbordet. Sjefen kan ta form i mitt alterego, i min mann, barn, barnebarn, en venn eller bikkja for den saks skyld... Det beste utgangspunktet jeg har for refleksjoner er meg selv. Jeg kommer derfor til å dele av mine erfaringer gjennom mine snart 50 år her på kloden, både private og profesjonelle. Dette gjør jeg utelukkende for å belyse temaer og spørsmål (om sjølve livet) som jeg antar også kan være av interesse for andre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: