Diamanter og romantikk og sånt…

Sjefen i dag får være sjefen, eller han som bruker å få lov til å tro at han er det! Han uttrykte noe misnøye ved frokostbordet i dag, om at han kun hadde vært sjef en gang på bloggen. Misnøye i heimen er ikke bra, så i dag får vi ofre litt bloggplass til storsjefen😊

Min diamant «La abuela»💎

Et godt argument for at det sjelden diskuteres og reflekteres med storsjefen ved frokostbordet for tiden, er at han nesten aldri er hjemme. Han er stort sett bare det når han sover. Når han ikke er på jobb, eller er så utslitt at hvile er strengt påkrevd, så er han å finne i verkstedet i gutteklubben. Her går det i bygging av motorsykkel.

Så tilbake til overskriften. Vi damer er forskjellige. Jeg har aldri eid en eneste diamant, og kunne overhode ikke ha tenkt meg det. Jeg har ingen forståelse for at dette kan være et ønske, og sågar en lidenskap for mange av mitt kjønn. Makan til bortkastet bruk av penger! Nei, når det gjelder smykker man hekter på kroppen så er jeg stort sett strålende fornøyd med enkle sølvsmykker uten for mye bling og dill. Dette har storsjefen også skjønt. Jeg tror han har satt stor pris på å slippe det hodebryet det kan være for en arme mann, å leite seg frem i det havet av smykker og diamanter som er å finne der ute.

Til min 30-års dag så kom han strålende fornøyd hjem, og fortalte at han hadde kjøpt en Ford mustang 1968 modell til fruen. Jeg liker motor og fart, men hadde vel egentlig aldri hatt et utpreget ønske om denne typen bil, men det hadde han. Tøff bil uansett da, og moro å kjøre. Ut over det så var det en fin kamuflasje for hans egen interesse, å kjøpe den i 30-års gave til kona. Ha ha – luring det der!😂

Når det gjelder motorsykkel så er dette en felles interesse. Jeg hadde vel allerede som 15-åring bestemt meg for å ta sertifikat på tung mc, og jeg var 20 år når drømmen ble realisert.

Dette var starten på en stor lidenskap. Det jeg aldri hadde sett for meg var at jeg skulle cruise rundt på en egendesignet, personlig tilpasset og bygd, Harley Davidson Chopper. For de u-invidde så kan dere lese litt om hva en Chopper er her! Min kjære har i mange år gått og drømt om å bygge en motorsykkel til meg. Jeg for min del var godt fornøyd med min Harley Davidson Sportster 1200, og hadde vel egentlig ikke den store drømmen om en Chopper. Dessuten syntes jeg det så både skummelt og ubehagelig ut å kjøre. Der tok jeg imidlertid feil!

Det ble tent en gnist hos meg også, den dagen han i fullt alvor kom og ville ha meg til å se på noen av byggene hos UCC – unique custom cycles i Stockholm. Her var det mange diamanter! Jeg kjente kriblingen, og sa «go» for planen dersom jeg fikk lov til å ha hånden på designet. Vi var enige om at bygget skulle være kompromissløst i den forstand at ingenting skulle få bryte med det estetiske. Motorsykkelen skulle være gjennomført bygd, og ende som et vakkert og feminint smykke! Der kom diamanthungeren frem i denne kvinnesjelen også.

Så startet en lang prosess. Tema hadde jeg klart. Motorsykkelen skulle være en hyllest til min nye status som bestemor. «Bestemora» som navn blir noe traurig på modermålet, så her måtte jeg være litt kreativ. «La abuela» derimot, som betyr bestemoren på spansk, klang godt. Lakkerer, Jomar Larsen, skvatt litt da jeg sa hva som skulle stå på tanken. Han nikket imidlertid anerkjennende og beroliget, når han skjønte at det skulle stå på spansk, og ikke på norsk. Han catchet fort ønskene mine. Når sola skinner i lakken, så kan du se bestemorblondene komme til syne. Amazing!

Bestemorblonder i lakken!

Resultatet taler for seg. Chopperen sto ferdig i 2016, og var på veien sommeren 2017. Våren 2018 ble den kåret til beste Chopper i konkurranse på motorsykkelens dag i Trondheim. Sammen med premieringen var også en invitasjon til å stille ut ved Oslo motorshow samme høst. Her ble den premiert med beste lakk😊

Debut-tur til Stockholm sommeren 2017

Så til storsjefen! Finnes det noe mer romantisk enn å oppfylle drømmen for kjæresten sin? Å legge ned mangfoldige timer av arbeid, og perfeksjonere resultatet til å skinne som den vakreste diamant!

Minuset er vel at han ikke ble så rent lite bitt av basillen, så nå står et eget nybygg for tur. Så sitter jeg her da, ensom og forlatt, mens han med stor kjærlighet former nok et prosjekt. Riktignok er han rent så romantisk når han kommer hjem og forteller lidenskapelig, og med stjerner i øynene om dagens innsats og hvor vakkert resultatet kommer til å bli… Diamanter og romantikk og sånt – det kan være så mangt…❤️

Publisert av Bestemor&Sjefen

En bestemors blogg om livets små og store spørsmål, gjerne diskutert med «sjefen» over kaffekoppen ved frokostbordet. Sjefen kan ta form i mitt alterego, i min mann, barn, barnebarn, en venn eller bikkja for den saks skyld... Det beste utgangspunktet jeg har for refleksjoner er meg selv. Jeg kommer derfor til å dele av mine erfaringer gjennom mine snart 50 år her på kloden, både private og profesjonelle. Dette gjør jeg utelukkende for å belyse temaer og spørsmål (om sjølve livet) som jeg antar også kan være av interesse for andre.

6 kommentarer om “Diamanter og romantikk og sånt…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: