En søster i livet – en hyllest💞

Tog fra Heimdal til Oslo, spor 1 klokken 13.30. Sola skinner og snøen glitrer på Heimdal. Det er litt enklere å si takk for denne gang når jeg vet du snart kommer oppover for godt! Etter mer enn 25 år i utlendighet på Østlandet, kommer du omsider hjem. Det blir rart, men så fantastisk å få deg i nærheten!

70-talls kameratene! Gutten til venstre er meg….

Det har vel i grunn vært meg og deg så lenge jeg kan huske. Med bare to år i mellom oss, så har vi jo alltid hengt sammen. Vi har flere søsken, som jeg også setter uendelig stor pris på, men det har liksom vært en annen tid. I mange, og turbulente år var det bare oss to. Du som eldst, den rolige og fornuftige. Jeg som yngst, litt mer vilter og utforskende. Jeg tror ikke jeg hadde kommet like heldig utav det dersom du ikke hadde vært der…

Mye moro, mye alvor! Mye roping og synging under dyna for å overdøve bråk fra stua. Mye trøst og trygghet i hverandre når verden var utrygg. Fantastisk mye moro, med din kreative fantasi og hukommelse, og mine klovnerier. Egenkomponerte forestillinger med sang, dans og diverse oppsetninger i stua til alle som ville se. Etter hvert utforsking av ungdomstid. Jeg alltid to år foran jevnaldrende, hakk i hæl med deg. «Litja» ble klengenavnet mitt. Ikke fordi jeg er spesielt liten, men fordi jeg var lillesøstra di.

En gjensidig støtte i sorgen! Det var du som kom for å overbringe budskapet til meg om pappa som forlot oss i flyulykken i Torghatten 1988. Du kom midt på natta – du trengte ikke bruke ord. Så deg og forsto. Så bra for meg at det var deg!

Så kom neste generasjon! Jeg fire, og du en. Jevnaldrende hele gjengen. Tante var like populær da som nå. Støtte i hverandre. En trygg person i livet for meg og tantebarna. Aldri korrigerende og dømmende – alltid heiende og på lag! Barnslig lek og moro, med mye latter og fjas.

De siste årene har også bydd på felles utfordringer. Jeg har tatt et par tunge telefoner nedover til deg. Du har satt deg på første fly, og vi har kommet oss igjennom den ene sorgen/ krisen etter den andre. Felles historie på godt og vondt!

Nå er det ny tid! Du kommer hjem til Trøndelag og vi kan endelig fange øyeblikkene i hverdagen sammen igjen. Nyte dagen, og tiden. Bare være! Under pleddet med te-koppen eller vinglasset, mat, diskusjoner, ut på tur, stillhet, alvor, latter og glede, nye opplevelser, gammeltante, bestemor, kanskje etterhvert gammeltante, farmor. Livet har fremdeles mye å by på, og jeg gleder meg til å dele enda mer med deg!

VELKOMMEN HJEM👏👏👏

En søster (eller to) i livet sku alle ha….💞

Her også med den aller minste søstera💞

Publisert av Bestemor&Sjefen

En bestemors blogg om livets små og store spørsmål, gjerne diskutert med «sjefen» over kaffekoppen ved frokostbordet. Sjefen kan ta form i mitt alterego, i min mann, barn, barnebarn, en venn eller bikkja for den saks skyld... Det beste utgangspunktet jeg har for refleksjoner er meg selv. Jeg kommer derfor til å dele av mine erfaringer gjennom mine snart 50 år her på kloden, både private og profesjonelle. Dette gjør jeg utelukkende for å belyse temaer og spørsmål (om sjølve livet) som jeg antar også kan være av interesse for andre.

En tanke om “En søster i livet – en hyllest💞

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: