Lørdagskveld i stua👏🏼👏🏼👏🏼

Fordi jeg fortjener det!

I dag hadde jeg store planer for dagen. Store planer innebærer for tiden kreativitet og aktivitet. Spesielt så jeg frem til en dag i marka, med hunder og gubbe, samt fine stunder med den vakre rosen som er hjemme på permisjon i helgen. Den gang ei. Dagen startet med den velkjente auraen som varsler om et kommende tungt hode, og påfølgende skrullete hjerne. Dagen tilbringes i hovedsak på sofaen. Hadde jeg vært religiøs så hadde jeg nok holdt på at migrene er djevelens verk, og straff for alle mine synder!😈

Selv om jeg kan ha et snev av min barnetro, så har jeg heldigvis også et snev av fornuft. Jeg skjønner at jeg ikke blir straffet, foruten den straff jeg legger på meg selv. Det er vi flinke til. Å straffe oss selv. Gud forby! Tidligere var et migreneanfall forenelig med minimum et døgn i horisontalen, og lite fornuftig gjort. Jeg hadde en tendens til å dyrke min egen elendighet ved å synes umåtelig synd på meg selv. Jeg turte ikke å drikke rødvin og spise sjokolade, fordi jeg hadde hørt at dette kunne gjøre vondt verre. I mitt tilfelle – bare tull!

Det tok tid før jeg skjønte at migrene kan arte seg ulikt fra person til person. Det er mange år siden jeg fikk riktig medisin, og med den fungerer jeg rimelig greit i løpet av et par timer. Den eneste negative effekten er at jeg blir temmelig skrullete i hodet en stund etterpå, og bittelitt slapp av medisinen. Fint for gubben å få en liten forsmak på hva utfordringene kan bli fremover. Skrulle på piller og rødvin, med filttøfler og morgenkåpe i fløyel. Det er nok best å ta sine forhåndsregler, og sørge for god livskvalitet for å unngå å gå i den fella!👵🏻🍷😆

Dagens anfall har jeg derfor tenkt å snu til min fordel ved å premiere meg selv. Være litt pasient, sånn akkurat passe nok til at storsjefen forbarmer seg over meg, og skjønner at jeg trenger litt omsorg og oppvartning. Rødvin i glasset, Greys`på TV og gubbe på kjøkkenet (fantastiske dufter pirrer ganen her akkurat nå) – og alt dette bare fordi jeg fortjener det…!

Djevelens verk du liksom – pøsj!😤 God lørdag!🙏

Publisert av Bestemor&Sjefen

En bestemors blogg om livets små og store spørsmål, gjerne diskutert med «sjefen» over kaffekoppen ved frokostbordet. Sjefen kan ta form i mitt alterego, i min mann, barn, barnebarn, en venn eller bikkja for den saks skyld... Det beste utgangspunktet jeg har for refleksjoner er meg selv. Jeg kommer derfor til å dele av mine erfaringer gjennom mine snart 50 år her på kloden, både private og profesjonelle. Dette gjør jeg utelukkende for å belyse temaer og spørsmål (om sjølve livet) som jeg antar også kan være av interesse for andre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: