Mikropeniser og rumpeimplantater🙄

Kjære vakre vene verden (inkludert media), er vi i ferd med å gå av skaftet her vi sitter på toppen av stigen? Norge er et av verdens beste land å bo i! Har vi det for godt, må vi skape problemer for å ha noe å bekymre oss over? Må vi produsere ungdommer med dårlig selvtillit og psykiske problemer, for å forsvare vår velstand slik at vi får litt å bryne oss på? Bor vi i vårt eget fragleberg, uten tanke for at det finnes en hel verden der ute, som sliter med virkelig store utfordringer?

En gjeng med kaklende høns!

Ingen har vel unnlatt å legge merke til debatten de siste dagene, der influencer Kristin Gjeldsvik kritiserer en annen influencer, Sophie Elise Isachsen, for å være et dårlig forbilde for ungdommer? I «Debatten» på NRK i går får vi samtidig høre Gjeldsvik selv i et opptak fra hennes egen podcast, der hun uten mellomlegg kritiserer og mobber en date hun har hatt, som angivelig hadde mikropenis…

Hva tjusan er det media driver med i dette? Media, som kanskje har den viktigste rollen her, står på rekke og kaster bensin på bålet! De gir de samme personene massiv mediedekning. Det gir selvfølgelig penger i kassa både til Gjeldsvik og Isachsen.

Influencere som Gjeldsvik og Isachsen er viktige samfunnsdebattanter, i den forstand at de når ut til veldig mange unge mennesker, spesielt via sosiale medier der det er liten kontroll på hva de formidler. Dette er kommet for å bli, så det må vi forholde oss til. Men media da, som den fjerde statsmakt, kan vi ikke her forvente at de er sitt ansvar bevisst? Her er jeg faktisk til dels enig med Gjeldsvik, når hun gjentar at kritikken i forhold til kroppspress må rettes mot hele bransjen, inkludert media og hvordan de forholder seg til dette! Media på sin side sørger selvfølgelig for å rette fokus mot en allerede kjent rivalisering mellom to topp-bloggere og definerte forbilder. Penger i kassa!

Jeg kjenner jeg blir opprørt og lei meg. Dette skjer samtidig som vi stadig fokuserer på det presset ungdommer i dag lever under, og den stadig økningen i utfordringer knyttet til psykisk helse og rus? Generasjon prestasjon skal i tillegg til å prestere på høyeste nivå, også bombarderes med hvordan de ulike kroppsdelene skal være. For en ungdom som er sårbar i utgangspunktet, så er dette ytterligere en standard man ikke greier å leve opp til. Idealene presenteres over alt, uavhengig av hvilken plattform og arena du beveger deg på. Til og med i riksdekkende media! I tillegg undrer vi oss over hvorfor vi har en økning i ungdom som sliter?

Jeg for min del takker for at jeg fikk være ung på 80-tallet. Da hadde vi i det minste ett valg. Enten var du soss eller så var du frik. Litt midt i mellom funka for så vidt fint det også (jeg hadde både dongerivest med ac/dc trykt bakpå og «ball genser»). Videre måtte man ta til takke med den rumpa, de puppene, og med den penisen man var utstyrt med fra naturens side. Visst kunne vi være misunnelige og ønske oss det vennene våre var velsignet med, men det var det lite å få gjort noe med. Operasjon var et medisinsk begrep, som var forbeholdt de som av helsemessige årsaker måtte igjennom det. Vi kunne vel ikke i vår villeste fantasi forestilt oss at vi skulle lagt oss under kniven frivillig, om ikke dette var nødvendig for å berge liv?

I tillegg slapp vi heldigvis at alt vi foretok oss ble spredd på sosiale medier. Jungeltelegrafen var det styggeste verktøyet vi rådde over når vi følte for å henge ut hverandre (for det gjorde vi også, selvfølgelig). Omfanget begrenset seg deretter.

Media viste vel i grunn bare sånn passe interesse for hva vi bedrev. Unntaket var når det kom låter som «Dra til helvete» av Espen Beranek Holm, som visstnok kunne bidra til skadelig påvirkning på ungdom. Selv om låten var en advarende pekefinger mot dop, så ble teksten for sterk for NRK. Statskanalen (som vel var det vi hadde) visste sin besøkelsestid, og la ned forbud mot at denne låten skulle spilles i deres kanaler. Så kan vi vel like å tro at dette bidro til å skjerme oss fra bedervelsen…

Rumpeimplantat eksisterte ikke i vårt vokabular, og definisjon på mikropeniser tror jeg egentlig heller ikke jeg hadde hørt om🤔.

Alt var definitivt mye bedre før – punktum!

Kjør debatt…👊🏼

Publisert av Bestemor&Sjefen

En bestemors blogg om livets små og store spørsmål, gjerne diskutert med «sjefen» over kaffekoppen ved frokostbordet. Sjefen kan ta form i mitt alterego, i min mann, barn, barnebarn, en venn eller bikkja for den saks skyld... Det beste utgangspunktet jeg har for refleksjoner er meg selv. Jeg kommer derfor til å dele av mine erfaringer gjennom mine snart 50 år her på kloden, både private og profesjonelle. Dette gjør jeg utelukkende for å belyse temaer og spørsmål (om sjølve livet) som jeg antar også kan være av interesse for andre.

En tanke om “Mikropeniser og rumpeimplantater🙄

  1. Det som overrasket meg mest i media dekningen denne gangen var alle de åpne sakene. Tenk hvor mange lesere de kunne fristet til å betale… Kremt…

    Nei jeg er glad for at 80-tallet var min ungdom, men definerte meg som rocker. Totalt utenfor motebildet, registrerte knapt at noe var mote.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: