Alt man helst må kunne noe om…🙄

For de av dere som har lurt litt på hvorfor det har vært stille fra denne kanten et par dager, så kommer svaret her. Tiden har gått med på å finne ut av alt jeg skulle ha kunnet noe om. For det første så skulle jeg gjerne lært litt mer om «wordpress» som er plattformen jeg bruker til bloggen min. I mitt hode så har plattform vært noe stort som står støtt i nordsjøen, og bidrar til at vi får hentet opp det sorte gullet. I dataverden derimot er det haugevis av plattformer har jeg etterhvert skjønt.

Denne helga har jeg satt meg som mål å se om det kanskje kan være mulig å tjene noen kroner på skrivingen, når jeg først er der ute. Det var ikke bare, bare. Jeg trodde jeg var sånn passe god til å lære meg ulike dataverktøy. Har jo brukt disse verktøyene noen år nå, om ikke annet så på jobb. Jeg husker på slutten av 90 tallet da jeg jobbet for Rusmiddeletaten i Oslo kommune, og vi hadde fått datamaskin på kontoret. Vi brukte den til å legge kabal… Har jo lært litt siden den gang – trodde jeg…

Så er det språket da. Jeg har tidligere nevnt profesjons-språket i mitt yrke, og hvordan språket definerer det vi gjør. Så også i dataverden. Jeg har nå blitt affiliate og startet marceting (eller noe sånt). Det er akkurat så hinsides fjernt som det høres ut. Regner med det gjelder flere enn meg? For de av dere som er observante så er min første annonseavtale med ARK. Jeg har altså brukt bortimot en hel helg på å få denne fine logoen på plass i bloggen min. Ikke nok med det, men så fort jeg trodde jeg hadde fått det til så får jeg beskjed om «error», og at det er ugyldig trafikk på kontoen min? Ved nærmere ettersyn så ser det ut som at jeg har brukt logoen på feil nettside? Jeg har jo bare en nettside, og det er den jeg har oppgitt – jeeezzz…

Ikke minst medfører dette stress i forhold til om jeg har gjort graverende feil, som medfører advokater, rettsaker, bøter og det som verre er. Å det bare for at det ikke er mulig å forholde seg til enkelt norsk språk, som også kan forstås av bloggende bestemødre. Alle avtaler er jo side opp og side ned, og gjerne på uforståelig engelsk fagterminologi. Tror dere jeg har lest og forstått alt før jeg har godkjent?

#&%»(«)!=»(#¤%&(«O – om dere lurer, så er dette tegn for høyt frusterasjonsnivå. Akkurat nå er det like før jeg sletter hele bloggen. Tidligere, mens jeg hadde halv-voksne gutter boende hjemme så pleide jeg å stikke hodet inn i hula deres og be om datahjelp. De levde jo i dataverdenen. Jeg ga opp dette på et punkt, etter gjentatte ganger der jeg fikk beskjed om å bare gjøre sånn, og sånn og sånn – så enkelt at til og med mammaer burde forstå. Duknakket lata jeg som jeg hadde forstått det, samtidig som jeg følte meg dummere enn noen gang.😬

Jeg må vel bare krype til korset og innse at det kanskje ikke er meningen at jeg skal profesjonalisere den lille hobbyen min. Kanskje skal jeg bruke den ordentlige jobben min til å tjene penger, og la influencer-gjengen få tjene til sitt daglige brød uten konkurranse fra frustrerte (data)analfabete bestemødre!

Det er rett og slett ikke alt jeg egner meg til å kunne noe om….

Skulle du mot formodning ha et ærend på bokhandelen ARK i nær fremtid er du velkommen til å klikke deg inn via logoen på mine nettsider! Jeg lover at du vil bli holdt utenfor en eventuelt rettssak. Jeg tar det fulle og hele ansvaret. Skulle det slumpe til å komme noen kroner på kontoen så øremerkes disse til sparekontoen merket «datakurs»! Ha en fortsatt fin søndagskveld!👍🏼

Publisert av Bestemor&Sjefen

En bestemors blogg om livets små og store spørsmål, gjerne diskutert med «sjefen» over kaffekoppen ved frokostbordet. Sjefen kan ta form i mitt alterego, i min mann, barn, barnebarn, en venn eller bikkja for den saks skyld... Det beste utgangspunktet jeg har for refleksjoner er meg selv. Jeg kommer derfor til å dele av mine erfaringer gjennom mine snart 50 år her på kloden, både private og profesjonelle. Dette gjør jeg utelukkende for å belyse temaer og spørsmål (om sjølve livet) som jeg antar også kan være av interesse for andre.

En tanke om “Alt man helst må kunne noe om…🙄

  1. Øremerkede midler iform av annonseinntekter bør øremerkes datakyndig ekspertise. Det er knapt noen av disse som tjener penger på bloggen sin som fikser det sjøl.
    Men å tjene penger på bloggen er ikke umulig da, det tar bare litt (mye) tid.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: