Venner – noen kommer, noen går, andre består🥰

Venner, et magisk ord. Ikke alle har venner. Jeg derimot er heldig som har noen få, men fantastisk gode venner. I tillegg har jeg en ganske stor, men dog litt mer perifer vennekrets. I dag fikk jeg også en melding fra en god venn jeg ikke har hørt fra på lenge. Det var utrolig hyggelig, selv om hun unnskyldte seg med å ha et æren, og samtidig be om en tjeneste. Det er vel det man har venner til? Jeg hadde også et hyggelig møte med en potensiell ny venn i dag. På lørdag har jeg avtale om en helaften med verdens beste venninne. Sist, men ikke minst så er jeg så heldig å være gift med min aller beste venn! «Livet bjudar på!»

Mine beste i stigende rekkefølge – å ja, de er like kule som de ser ut!
😎

Som sagt så fikk jeg i dag en litt uventet melding fra en av mine venner, som jeg ikke har hørt fra på en stund. Hun får være sjefen i dag da hun fikk meg til å reflektere over det med venner. I en periode i livet hadde vi mye kontakt, men som jeg også tidligere har erfart, så skiller man på et tidspunkt lag. Dette skjer rett og slett fordi livet innhenter oss og vi tar litt ulik retning. Det betyr ikke at ikke vennskapet består. Når vi treffes så er det som om det var i går, og for meg så er det det som definerer kontakten. Ikke hvor ofte vi møtes, men hvordan vi trives sammen NÅR vi møtes.

Dessverre har jeg også opplevd følelsen av å bli dolket i ryggen av folk jeg trodde var mine venner. Ingenting skuffer mer. Jeg, i mitt naive sinn har alltid tenkt at det må gå an å prate for å finne ut av ting? Det er ikke alltid rom for dette. Noen ganger er avstanden simpelthen for stor. Å bryte et vennskap er i seg selv en sorgprosess. Felles minner og gode opplevelser er plutselig ingenting verdt. I en alder av snart 50 år så har jeg innsett at dette er en del av de tap vi møter i livet, og at livet går videre. Noen kommer, noen går…

Så er det de som består! Jeg kunne ha nevnt dere mange med navn, men satser på at dere vet selv hvem av dere det gjelder. Kanskje treffes vi ikke så ofte, men kontakten er der umiddelbart. Fra de av dere som var en stor del av livet mitt i ungdomstida, i småbarnstida og som har kommet til i voksen alder. Alle og enhver har satt sine spor, og jeg blir varm i hele meg når jeg tenker på at dere er der ute. Jeg vet at jeg kan regne med dere alle dersom behovet blir akutt. Det er venner det!

Så storsjefen da, min aller beste venn! Jeg vet jeg er heldig. I 25 år har han vært ved min side i tykt og tynt. Selvfølgelig har vi hatt våre sårbare perioder, det skulle bare mangle. Å få være bestevenn med sin livsledsager er ikke alle forunt. Det er en gave💃

Ungene mine – voksne, fantastiske mennesker som jeg vet jeg kan regne med! Etter hvert som oppdragerrollen har avtatt, så føler jeg absolutt at jeg kan regne alle fire som mine venner i livet. I tillegg har jeg fått en flott svigerdatter på kjøpet!

Så de andre to på bildet. Sånn ca 12 år? Noe som betyr at vi var voksne når vi ble kjent. Fra første stund var følelsen der, den følelsen av å ha kjent hverandre alltid, av å bare være sammen – helt naturlig. Jeg og min familie har hatt den ene krisen etter den andre de siste fem årene av vennskapet. De to har blitt småbarnsforeldre i samme periode, med alt det medfører. Alltid på tilbudssiden, alltid der – trenger ikke å si mer. Gleder meg til lørdag!

Jeg føler meg rik og takknemlig.🙏

Venner – noen kommer, noen går, andre består!

Publisert av Bestemor&Sjefen

En bestemors blogg om livets små og store spørsmål, gjerne diskutert med «sjefen» over kaffekoppen ved frokostbordet. Sjefen kan ta form i mitt alterego, i min mann, barn, barnebarn, en venn eller bikkja for den saks skyld... Det beste utgangspunktet jeg har for refleksjoner er meg selv. Jeg kommer derfor til å dele av mine erfaringer gjennom mine snart 50 år her på kloden, både private og profesjonelle. Dette gjør jeg utelukkende for å belyse temaer og spørsmål (om sjølve livet) som jeg antar også kan være av interesse for andre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: