Livet fikk en ny dimensjon 18.2.13💙

18 februar 2013. En ny epoke i livet. Jeg ble bestemor for første gang. I tillegg var jeg så heldig å få være med for å ønske nykommeren velkommen. Å delta på fødsel, for å ta i mot barnebarn er faktisk det mest magiske øyeblikket jeg har hatt. Dette betyr ikke at jeg undervurderer det å bli mor selv, som selvfølgelig ligger høyt på lista. Imidlertid så var det å være til stede å se sitt eget barn sette liv til verden, helt ubeskrivelig. Det var en ute av seg selv opplevelse, der jeg stort sett gliste fra øre til øre igjennom hele prosessen.

Et hjerte for hver av de tre guttene mine, og en spesiell hilsen til dagens jubilant💙💙💙

Den vakreste skapning som tenkes kan, kom til oss denne dagen. Jeg fikk en ny status i livet. Jeg hadde blitt bestemor! For meg var det som om meningen med livet, ble noe mye større enn det jeg noen gang hadde kjent på tidligere.

Den gangen jeg ble mor var jeg ung, bare 20 år. 22 år når nummer to kom til verden. I tillegg var dette, av flere årsaker, en vanskelig fase i livet for meg. Selvfølgelig var det det største i verden den gangen, å bli mor til to fantastiske barn. Eldstemann sleit imidlertid med kronisk sykdom, jeg hadde spøkelser i kofferten som måtte ut, og samtidig kom det også til et punkt der det ble samlivsbrudd. Alle omstendighetene gjorde vel sitt til at det var vanskelig å stoppe opp å nyte tiden.

Som bestemor nyter jeg! Så langt har jeg vært så heldig å bli velsignet med tre gutter. Alle tre ubeskrivelig herlige på hvert sitt vis. Jeg har min spesielle kontakt med hver og en. Eldstemann, 7 år i dag. Dessverre ser vi ikke hverandre så ofte for tiden, men jeg vet at kontakten er bunnsolid. Vi to har delt noe veldig nært de første årene av livet hans, noe som har lagt grunnlaget for den nære tilknytningen. Nummer to, 5 år og trives best når han får være arbeidskar. Vi to har fine, gode stunder der vi lar fantasien få fri utfoldelse. Jeg koser meg glugg med hans fantasifigurer og gode historier. Sistemann på 1 år jobber jeg fremdeles med å bli kjent med. Naturlig nok så har ikke vi hatt så mye tid til dette, men det får vi. Han er forøvrig en aktiv, travel, nysgjerrig gutt. Samtidig så god og sjarmerende at hjertet smelter bare ved tanken på at han er mitt barnebarn.

Mitt paradis, min lykke er å ha guttene med meg på hytta ved sjøen. Der stortrives vi alle mann. Fra de har hatt språk så har det vært et uttalt ønske om å få komme dit. Her skapes det «bestemor – barnebarn magi» og minner for livet. For meg er dette en førsteprioritet. Det skal være alvorlige hinder i veien dersom jeg ikke skal prioritere kontakt med guttene mine! Bestemorrollen er det viktigste og beste som har skjedd meg! Det har blitt en stor del av min identitet.

Gratulerer med dagen til mitt aller første barnebarn! I kraft av å være nettopp det, og at jeg fikk være til stede å ta i mot og ikke minst være så tett på de første årene, har gjort at han har en veldig stor og spesiell plass i hjertet mitt.

«Jeg tenker på deg hver eneste dag lille venn, og gleder meg stort til vi sees igjen!»

Bestemoras hjerte flyter over i dag💙

Publisert av Bestemor&Sjefen

En bestemors blogg om livets små og store spørsmål, gjerne diskutert med «sjefen» over kaffekoppen ved frokostbordet. Sjefen kan ta form i mitt alterego, i min mann, barn, barnebarn, en venn eller bikkja for den saks skyld... Det beste utgangspunktet jeg har for refleksjoner er meg selv. Jeg kommer derfor til å dele av mine erfaringer gjennom mine snart 50 år her på kloden, både private og profesjonelle. Dette gjør jeg utelukkende for å belyse temaer og spørsmål (om sjølve livet) som jeg antar også kan være av interesse for andre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: