Da er det vår🌼 Halleluja!

Jeg har funnet årets første hestehov her oppe i høyden. Uten tvil sjefen for de gode tider. For en vanvittig lykkefølelse. Endelig er det vår! Enda en mørk og kald vinter er passe`. Jeg er ikke så glad i mørketida, men du verden hvor glad jeg er i den tida vi nå går inn i. Med våren kommer optimismen, og begrepet «det kommer alltid en ny vår», blir så sant som det er sagt. Jeg har kommet dit i livet at jeg gleder meg over de små undrene i hverdagen. Lykke ligger ofte i de små tingene, så som i dag hvor jeg finner den første hestehoven og kjenner jeg bobler av lykke over våren. Ny tid, nye muligheter, nye turer, nye øl i solveggen, MC, venner, familie, skog og mark, Frøyaøya. Det er så mye å se frem til – det er som om mørket i livet aldri har vært der… Halleluja!

Hestehov, leirfivel eller Tussilago farfara – kjært barn har mange navn☺️

Det beste er, at om det kommer et snøfall og litt kulde nå, så vet jeg at vinteren kun er her på en snarvisitt. Alle pessimister i verden greier ikke å overbevise meg om det motsatte. Dere har hørt dem? Når jeg snakker om våren som er rett rundt hjørnet, så pareres det med at det må jeg bare tro, men nå nei, det kommer nok mer snø og vinteren kan ligge lenge enda. Bryr meg ikke! Jeg gleder meg over kalenderen som viser slutten av februar, og da går det bare en vei, og det er fremover. Det går mot lysere og varmere tider.

Hver eneste dag nå så tar jeg meg i å gløtte bort på «La abuela», som dere kanskje husker at jeg skrev om i «Diamanter og romantikk og sånn…». Min vakre diamant på to hjul. Kjenner det kribler og gleder meg til å starte henne. Det er alltid en god vårfølelse å starte opp for første gang på noen måneder, om så bare for å høre lyden. Noen kaller det lydforurensing, jeg kaller det musikk for mine ører og løfter om gode tider. Dere andre som ikke har skjønt det, får holde dere for ørene. Dette er min egotripp.

Jeg tar meg også i å kikke bort på bortstablede hagemøbler. Snart skal de frem. Solstråler treffer veggen og ansiktet, der jeg allerede nå i fantasien, sitter med en god bok og en kald øl. Ikke bli bekymra. Jeg holder meg innenfor WHOs anbefalinger om to hvite dager i uka – haha! Det visste dere ikke. Det er ett av privilegiene i mitt yrke, å vite hvor grensa går…Nei, jeg drikker ikke alkohol fem dager i uka – ihvertfall ikke til hverdags. Det er bare det at det er noe med den ølen i solveggen, når de første varme dagene melder seg.

Grilling og vaffelsteiking ute i det fri, mens vi tar vårpussen på uteområdene! Kanskje stikker det noen innom. Det er rart hvordan vi kryr ut av hiene våre når våren kommer. Dugnadsånden blomstrer, og over alt observeres blide folk med riva eller søppelsekken i hånda. Lykke over våren stråler ut over alt. Den kommer tross alt bare en gang i året.

Jeg har også en intensjon om å få testa den nye hengekøya, og sove under åpen himmel så snart våren melder seg med litt varmere netter. Kveldsbål, kaffelars, godt selskap av både to og firbeinte, kun lyden av natur og stille vind i tretoppene. Magisk hallelujastemning!

Blir jeg ikke frisk og rask igjen nå, så vet jeg ikke…😎

Våren er her – halleluja!🙏

Publisert av Bestemor&Sjefen

En bestemors blogg om livets små og store spørsmål, gjerne diskutert med «sjefen» over kaffekoppen ved frokostbordet. Sjefen kan ta form i mitt alterego, i min mann, barn, barnebarn, en venn eller bikkja for den saks skyld... Det beste utgangspunktet jeg har for refleksjoner er meg selv. Jeg kommer derfor til å dele av mine erfaringer gjennom mine snart 50 år her på kloden, både private og profesjonelle. Dette gjør jeg utelukkende for å belyse temaer og spørsmål (om sjølve livet) som jeg antar også kan være av interesse for andre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: