Dasspapir og koronavirus🙄

Igjen har vi felles nasjonal bekymring. Denne gangen uten sidestykke for de av oss som kun har levd i fredstid. Jeg legger meg flat for mine påstander i et tidligere innlegg der jeg bagatelliserte trusselen knyttet til koronaviruset. Det er helt klart en pandemi som vi ikke kan sammenligne med noe av det vi har opplevd tidligere. Jeg tar alle anbefalinger fra våre myndigheter på største alvor, inkludert det om å unngå hamstring i butikkene.

Slapp av – det er nok til alle, dersom vi deler med hverandre vel og merke…🤓

Jeg registrerer at vi er i ferd med å dele oss i to leire på sosiale medier, der vi som ler litt av at det hamstres, nå blir beskyldt for hets og mobbing. Unnskyld meg, men jeg syns alle vitsene knyttet til hamstring av dasspapir er ustyrtelig morsomme. Det beste er at dette er en global greie, der våre naboer i Danmark, de over dammen og verden for øvrig kaster seg på samme hamstringen. Jeg sitter her å undrer meg over hvor det hele startet? Ikke viruset, for det har vi vel fått sånn rimelig klarhet i. Det er det visstnok kinesiske flaggermus som skal ha skylden for. Nei, det jeg undrer meg på er hvor og når det kom inn at; «vi har en krisesituasjon her, så husk for all del å sikre deg dasspapir!»

Når det gjelder de av dere som er livredde for ikke å få tørka dere i røva, så må jeg bare ærlig innrømme at jeg fortsetter å le av dere! Dette kommer jeg til å gjøre helt til den dagen dere sitter der og ruger på toppen av dasspapirpyramiden, mens dere ler av oss andre som er tvunget ut i skogen for å sanke mose. Dere kan få ta igjen da, men inntil den dagen kommer så får dere tåle både kritikk, harselering og «generelle mobbeinnlegg» på sosiale medier. Dere fortjener det! Jeg tror ikke på en eneste unnskyldning for hvorfor akkurat dere skal sitte på et større lager enn alle andre? Det er heller ikke farlig å handle på butikken, eller omgås andre dersom vi følger de anbefalte rådene. Skulle du være så uheldig å bli satt i hjemmekarantene, så er det stor vilje til å bidra fra dine medmennesker. Du vil få varer levert på døra. Skulle det være at akkurat DU er unntaket, så nekter jeg å tro at det gjelder alle som nå hiver seg på denne ukulturen!

Storsjefen er enig med bestemora, og han ber meg formidle at dette ikke kan understrekes nok! Hvorfor tror noen de har rett til å sikre seg selv, uten å ta hensyn til fellesskapet?

Det er et solidarisk aspekt i denne hamstringen som mange ser ut til å drite en lang en i (derav muligens behov for det ekstra papiret). Alle oppfordres vi til å ta myndighetenes råd og anbefalinger på alvor, og følge disse enten det gjelder karantene, isolering, håndvask med mer. Folkens, dette gjelder også hamstring! Skal vi ta et felles løft så må vi ta hensyn til hverandre, og ikke ha meg, meg, meg fremst i panna. Myndighetene har forsikret oss om at vi har lagre som vil holde i månedsvis. Videre får vi klar beskjed om at vi skal fortsette å handle som vanlig, slik at alle får tak i det de har behov for.

Jeg var en snartur på butikken i dag, og fikk heldigvis tak i en pakke dasspapir (dette var nødvendig). Jeg hadde også mel på lista mi da jeg hadde en plan om brødbaking (innenfor normal produksjon) i dag. Tomme hyller folkens – både av mel og gjær? Heldigvis fikk jeg min tiltrengte pakke med 1 kg mel i en annen butikk. Det var den siste som var igjen! Jeg hadde også tilfeldigvis en pakke tørrgjær igjen i skuffen. Det ble brød, og bra er det. Brødhyllene i butikkene var nemlig temmelig glisne de også.

Skam dere hamstrere! Jeg stiller meg rakrygget i rekka blant mobberne på sosiale medier. Jeg kan ikke annet enn å le av dere, selv om det egentlig er ramme alvor…

Fikk akkurat dette svaret på melding fra en venninne, og avslutter herved med mulig teori på dasspapirgåten: «Grunnen til at folk hamstrer dopapir er enkel… Hvis en nyser, så er det hundre som driter i buksa» (forfatter ukjent).

Til slutt et lite tips til hva du kan bedrive tiden med i disse karantenetider. Besøk nettbutikken til ARK og få tilgang på litt god litteratur, eller kjøp andre hobbyartikler. Sendes i posten så du slipper å utsette deg for unødig risiko ved å oppsøke butikken. Dersom du bommer på innholdet i boka, så kan det alltids komme tider der papiret den er skrevet på kan vise seg å komme til nytte!

God helg fra Bestemora!

Publisert av Bestemor&Sjefen

En bestemors blogg om livets små og store spørsmål, gjerne diskutert med «sjefen» over kaffekoppen ved frokostbordet. Sjefen kan ta form i mitt alterego, i min mann, barn, barnebarn, en venn eller bikkja for den saks skyld... Det beste utgangspunktet jeg har for refleksjoner er meg selv. Jeg kommer derfor til å dele av mine erfaringer gjennom mine snart 50 år her på kloden, både private og profesjonelle. Dette gjør jeg utelukkende for å belyse temaer og spørsmål (om sjølve livet) som jeg antar også kan være av interesse for andre.

2 kommentarer om “Dasspapir og koronavirus🙄

  1. Dopapir var én ting. Nan morsmelkerstatning var faktisk en annen veldig alvorlig hamstring. Det var fortvilte foreldre som ikke fikk tak i dette fordi noen kjøpte opp alt. Tenk å bare tenke på sin egen baby og ikke alle andre sultne babyer som faktisk dør hvis de ikke får mat. Det er ikke mye annet du kan gi en baby hvis du ikke har melk sjøl og noen mister faktisk melka etter kort tid. Det gjorde jeg etter under 3 mnd med alle mine 4. Hva gjør man da? Lenge leve egoismen! 😥 👶 🍼 💖

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: