Avlys påska!🐥

Paradis!

I dag fikk jeg en snap av vår nærmeste nabo der ute i paradis. Det vil si hytteparadis. Han hadde filmet det vakre været. Sjøen som glitret i sola og det magiske landskapet som er der ute. Ganske frekt å sende det til meg i disse «hytteforbudstider». Han er forøvrig tilgitt, da jeg vet det var i beste mening, og ikke for å hovere over vår status som «hyttefolk som ikke får bruke hytta si». Selv er han en heldig fastboende.

Tradisjonspåske som vi vil ha den🐣

Jeg er helt på det rene med at påsken kommer hvert år, og at hytta består. Uavhengig av dette fikk jeg en liten sorgfølelse akkurat med det samme. Jeg kjente at jeg ikke har lyst til å være med på dette «koronaopplegget» lengre. Jeg vil ha tilbake hytta mi, og påskelivet ved sjøen. Etter en lang og til tider mørk periode (som jeg tidligere har skrevet litt om i «Den mørke tia») er dette en tid jeg virkelig har sett frem til. Påska er om kun to små uker. Jeg liker ikke dette! Er det lov å si det?

Jeg synes jeg ser for meg at det hagler over meg i kommentarfeltene. Hvor egoistisk jeg er som i det hele tatt kan tenke på at jeg blir fratatt påska på hytta, når folk verden over faktisk må bøte med livet på grunn av dette viruset vi alle kjemper mot. Fy og skam! Ja jeg vet dette, men blir samtidig litt trassig.

Nå bruker jeg meg selv i et ganske vanlig og hverdagslig dilemma som vi alle står i, og som jeg regner med flere kan kjenne seg igjen i! Selvfølgelig skal jeg greie å kose meg hjemme i påska. Det er ikke noe stort offer, men uansett en bitteliten sorg. I en tid der mange er redde for jobbene sine, for sykdom og for sine kjære som er i risikogruppe så er dette banalt. Jeg skjønner det. Allikevel er dette normale følelser som vi også må romme.

Vi er alle forskjellig og har ulike referanser på hvordan vi håndterer denne krisen, hva som opptar oss og hva som påvirker oss. Her må vi være rause med hverandre. Vi må anerkjenne følelsene våre, og tillate at de er der. Det som er viktig er at følelsene ikke får styre oss. Når følelsene får styre er det lett å overse fornuften. Fornuft er noe vi absolutt trenger nå. Trass og vrangskap fordi vi blir pålagt begrensninger i livet for en kort periode, har ingen plass i vårt siviliserte samfunn. Vi tar en for laget, og setter egne behov på vent. Sånn er det bare!

Jeg kommer til å ha et lite håp om at vi i løpet av de neste par ukene ser en effekt av de tiltakene vi har satt inn, og at vi har greid å begrense smittespredningen på en slik måte at vi igjen kan føle en større frihet. For å være ærlig så har jeg mine tvil. Jeg legger derfor en plan B for påsken i år. Den ser slik ut.

Påsken blir mest sannsynlig hjemme. I god tid før den kommer har jeg sortert følelsene mine, og akseptert at sånn blir det. Det gir oss en anledning til å få gjort en del praktiske ting med hus og hjem som vanligvis står på vent. Det blir rom for rydding av boder og garage (regner med storsjefen leser innlegget), og det blir en øl i solveggen mellom slagene. Selv om det antageligvis blir mindre sosial kontakt med venner og familie, så vet jeg at vi kommer til å kose oss med god mat og i trivelig selskap med hverandre. En evne vi fremdeles har, etter 25 år med ulike opp og nedturer, så det skal vel gå denne gangen også!

Jeg gleder meg forøvrig til påsken 2021 – da skal jeg på hytta🐤🐤🐤!

Publisert av Bestemor&Sjefen

En bestemors blogg om livets små og store spørsmål, gjerne diskutert med «sjefen» over kaffekoppen ved frokostbordet. Sjefen kan ta form i mitt alterego, i min mann, barn, barnebarn, en venn eller bikkja for den saks skyld... Det beste utgangspunktet jeg har for refleksjoner er meg selv. Jeg kommer derfor til å dele av mine erfaringer gjennom mine snart 50 år her på kloden, både private og profesjonelle. Dette gjør jeg utelukkende for å belyse temaer og spørsmål (om sjølve livet) som jeg antar også kan være av interesse for andre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: