Varm om hjertet, rørt og ydmyk💞

I dag er jeg i det ydmyke hjørnet. Jeg kjenner på hvor heldig jeg er her jeg sitter i stua mi, frisk, varm, god og mett. Hva mer kan en bestemor ønske seg. Livet er slett ikke bekymringsfritt men det betyr ikke at vi ikke kan være takknemlige for det vi har.

Ta vare på hverandre❤

Vi som er født her oppe på toppen av kransekaka i etterkrigstid, er heldig som i det hele tatt har dette utgangspunktet. Vi skal ikke ta det for gitt. Jeg leste et innlegg på fb i dag, der en dame med en mor født i 1936, skrev om hvordan hennes mor opplevde koronakrisen. Hun følte seg trygg, hadde mat på bordet og ble tatt godt vare på av personalet på helse- og velferdssenteret hun bodde på. Hun mente det ikke var bra det som skjer, men at det var lite hun kunne gjøre med det. Hun hadde derimot minner fra et land i krig. Jeg sier ikke mer.

Jeg blir ydmyk av å lese lange innlegg fra hjertegode mennesker som ikke glemmer resten av verden og Europa. Da tenker jeg spesielt på Hellas og Moria. Alle frivillige som bistår og som står på for å vise verden alvoret. Jeg heier på politikere som løfter denne saken gang på gang, og som ikke gir seg.

Jeg er stolt av å være en del av et rusfelt som står sammen og kjemper for en sårbar gruppes rettigheter og beskyttelse. En spesiell takk til bruker- og pårørende organisasjoner som minner oss på hvor viktig dette arbeidet er, og hvor sårbart og bekymringsfull situasjonen er for våre rusavhengige. Mange av mine kolleger går på jobb og sprer varme både i gatene og i boliger. Til tross for store endringer i den daglige driften så bidrar de så godt de kan.

Jeg blir også ydmyk av den generelle dugnadsånden vi ser her i landet. Varmen som brer om seg. Omtanken som ligger i små og store handlinger. Trærne utenfor St.Olavs hospital her i Trondheim blir dekorert med hjerter. Disse er strikket av LHL – landsforeningen for hjerte- og lungesykes lokalavdeling Trondheim syd. De ønsker å hedre ansatte for den jobben de gjør, og for at de gir håp og trygghet til befolkningen.

Helsepersonell som ikke jobber i helse melder seg til tjeneste i hopetall. Butikkansatte møter på jobb for å sørge for at vi fremdeles har mat på bordet. Transportnæringen som bidrar til frakt av varer og som opprettholder kollektivtransporten. Sparebank1 som går ut og melder om at de innvilger kreditt for permitterte som må vente på dagpenger. Studenter og andre som tilbyr seg å bistå med handling med mer. Alle som stiller seg til disposisjon for å gjøre det beste ut av en merkelig tid.

Det er mye bra i en ellers tung tid. Det er nok til å bli varm om hjertet, rørt og ydmyk. Det er så innmari lett å stupe inn i bekymringene og kritisere det vi ikke får til. Det er enklere å gi seg over til bekymringene og frykten for fremtiden. Uansett om vi må gjøre store endringer i vår hverdag det kommende året, så er jeg sikker på at vi greier å komme ut av det, helskinnet og kanskje mer samlet som nasjon og samfunn. Vi må bare fortsette å høre på Kongen: «sammen skal vi klare å komme oss igjennom det som ligger foran oss», og på statsministeren: «dette er ikke tiden for jeg, men for vi».

Jeg har trua…🙏

Publisert av Bestemor&Sjefen

En bestemors blogg om livets små og store spørsmål, gjerne diskutert med «sjefen» over kaffekoppen ved frokostbordet. Sjefen kan ta form i mitt alterego, i min mann, barn, barnebarn, en venn eller bikkja for den saks skyld... Det beste utgangspunktet jeg har for refleksjoner er meg selv. Jeg kommer derfor til å dele av mine erfaringer gjennom mine snart 50 år her på kloden, både private og profesjonelle. Dette gjør jeg utelukkende for å belyse temaer og spørsmål (om sjølve livet) som jeg antar også kan være av interesse for andre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: