På vei mot et bedre alternativ?

Det er egentlig ikke så aller verst å sitte her oppe i skogkanten og mer eller mindre være tilskuer til alt som skjer der ute i den store verden. Jeg velger å fokusere på det jeg kan påvirke, og til å benytte anledningen til å endre på mine vaner i en mer positiv og bærekraftig retning.

Det finnes ingenting bedre! Sola, naturen, tiden og livet🙏

Jeg har jo vært sykemeldt en tid, og er det fortsatt. Siden jeg ble sykemeldt for noen måneder siden så har det gått smått fremover med helsa. Når behandlingen, som jo har hatt effekt blir satt på pause, så tenkte jeg først at dette ikke er bra. Nå stopper det opp, og i verste fall blir det tilbake til start. Den gang ei. Det er akkurat som om verdenssituasjonen har fått meg på bedre tanker når det gjelder hverdagslivet, og egeninnsats på flere områder. En positiv bieffekt av dette er forhåpentligvis bedre helse!

I og med at storsjefen har hjemmekontor så må vi passe på å få inn gode rutiner på pauser og måltider. Dagen starter med en god frokost der vi tar oss tid til å drikke kaffen og prate litt om status for hjemmet, landet og verden forøvrig. Det er lagt til rette for en sunn frokost som nytes i ro og mak. Dagens hovedmåltid middagen, planlegges for flere dager, og er dermed også til tider sunnere og mer regelmessig enn den ellers er i en hektisk hverdag.

Ved å planlegge måltidene, gjerne for en uke av gangen så fylles kjøleskapet opp deretter. Det er ikke aktuelt å dra på butikken minst en gang om dagen lengre, så når det nå fylles opp med dagligvarer ukentlig så blir det automatisk mye sunnere alternativer. Rett og slett mindre tomme kalorier. Det beste er vel også at dette merkes på matbudsjettet i positiv forstand, når det ikke lenger er rom for impulskjøp på tom mage. Vi kaster også mindre mat når det planlegges bedre.

Et av fjorårets små kunstverk

For å holde en noe redusert kropp i gang, så er det påkrevd med en daglig tur ut i det fri. Når det først skulle bli en pandemi, så er jeg glad for at denne kom nesten parallelt med våren. For hver dag som går så blir det lysere, naturen våkner til liv og sola begynner å varme. Jeg har observert hakkespetten som ivrig hakker i vei, uten at jeg helt har skjønt hva han driver med. Jeg har observert store flokker med svaner, hjorten som finner mat under den morkne snøen, hestehoven som bryter seg frem, og sola som varmer så vi kan høre snøen smelter. Jeg tar meg tid til å oppdage dette hver eneste dag når jeg er ute. Å ta inn lufta, tiden og livet. Dette er balsam for kropp og sjel, og den beste meditasjon.

Min kropp har det siste halve året vært avhengig av fysioterapi og yoga for å komme tilbake til et smidigere liv, med minimalt av smerter og ubehag. Fysioterapeuten min har stengt, og yogaen er satt på vent. Dette har tvunget meg til å ta et enda større ansvar for egen helse. Det har bidratt til at jeg for alvor har oppdaget onlineyoga som kan gjøres på stuegulvet. Dette er også et billigere alternativ da det ligger tilgjengelig hver eneste dag, uten at prisen økes om jeg bruker det en gang i uka, eller syv. Tidligere har jeg ikke hatt nok disiplin til å gjennomføre. Nå har jeg erfart at dersom jeg skal komme ut av senga på morgenen, så er dette absolutt nødvendig! Nå er det yoga minst tre ganger pr uke, og resultatet er at jeg gradvis finner tilbake til min egen kropp.

Så er det familieforhold da. Mange spår en skilsmisseboom etter karantene og isolasjon, hjemmekontor, stengte skoler og lite sosial omgang med andre. Jeg forstår at livet kan bli intenst i denne perioden for de som er midt inne i småbarnstiden. Her hos oss er det mer som at vi øver oss til pensjonisttilværelsen. Vi finner gode rutiner sammen og hver for oss. Vi har faste møtepunkter over måltidene og tar gjerne den daglige turen ute i det fri sammen. Ut over dette dyrker vi egne interesser og respekterer at den andre holder på med sitt. Dette kommer ikke av seg selv, men er noe vi stadig evaluerer mer eller mindre bevisst. Når storsjefen er litt kortere i tonen og til tider litt småamper, så velger jeg å tenke at det går over. Han har bare litt «koronaklaus». Litt småbiting blir det, men ikke mer enn at vi får reflektert over livet og hva som egentlig er viktig. Størst av alt er kjærligheten.

Sist men ikke minst er jeg evig takknemlig for at «Den vakre rosen» er på det stadiet hun er, og at pandemien ikke inntraff på en tid der dette hadde påvirket behandlingen vesentlig i negativ forstand. Det betyr at vi kan bruke denne tiden til å fokusere på her og nå, bygge oss opp dag for dag for å stå rustet og klare til å møte verden som den måtte komme, etter koronapandemien.

Jeg er i ferd med å få sansen for et langsommere liv. Selvfølgelig i begrenset forstand. Jeg ser jo frem til å komme i arbeid igjen, og bidra med mitt. Jeg har fremdeles mye ugjort her. Det jeg uavhengig av dette kan ta med meg videre, er å stoppe opp og nyte tiden. Å planlegge handling for å slippe impulskjøp vil automatisk forbedre kosthold og økonomi, og i tillegg være tidsbesparende. Aktivitet vil jeg utføre når og hvor det måtte passe meg uten å være avhengig av andre, og av klokka. Hver dag prøver jeg å fokusere på det positive jeg kan finne i livet og dagen. Uansett hvor mye det blåser, så finner jeg alltid noe! At jeg nå tvinges til selvdisiplin for å opprettholde fremgang med helsa er en gave for å få etablert gode rutiner. Denne kroppen skal opp å virke igjen!

Jeg velger å tenke at jeg stadig er på vei mot et bedre alternativ. På veien stopper jeg opp og nyter de små gledene i livet.

Fuglene synger og verden består – det kommer alltid en ny vår!

Publisert av Bestemor&Sjefen

En bestemors blogg om livets små og store spørsmål, gjerne diskutert med «sjefen» over kaffekoppen ved frokostbordet. Sjefen kan ta form i mitt alterego, i min mann, barn, barnebarn, en venn eller bikkja for den saks skyld... Det beste utgangspunktet jeg har for refleksjoner er meg selv. Jeg kommer derfor til å dele av mine erfaringer gjennom mine snart 50 år her på kloden, både private og profesjonelle. Dette gjør jeg utelukkende for å belyse temaer og spørsmål (om sjølve livet) som jeg antar også kan være av interesse for andre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: