Skaff deg en hobby – før det er for sent😂

Skaff deg en hobby. Dette var det en stemme som hvisket meg en dag. Jeg hadde oppdaget at litt for mange timer hadde gått med foran skjermen. Skrivingen er jo i og for seg en hobby for meg, men dette er jo også en skjermaktivitet. Så hva da? Håndarbeide har jeg store sperrer imot. Jeg beundrer de som er så flinke at dette blir en lystbetont og produktiv hobby. Jeg for min del hadde en kortvarig strikke-karriere da jeg som ungdom skulle strikke meg en genser. I løpet av halvannet år hadde jeg en vest…

Hva med Puzzlespill

Jeg har vurdert tegning og maling. Dette var noe jeg syntes var morsomt den gangen jeg for en god del år siden gikk videregående på linjen, tegning, form og farge. Det stoppet der. Jeg har alltid hatt en sterk indre kritiker på dette området, uvisst av hvilken grunn. Det kan vel ha en sammenheng med at det ikke alltid var oppmuntrende tilbakemeldinger og heiarop fra alle der hjemme. Det hendte like gjerne at det var kritikk og nedlatende kommentarer på det man stolt ville vise frem. Lesing og skriving derimot var min greie. Bøker var en egen verden å flykte inn i når hverdagen var uforutsigbar. Jeg var en flittig gjest på biblioteket.

Lesing har alltid vært en aktivitet jeg prøver å få mest mulig tid til. Først skjønnlitteratur og senere faglitteratur, har vært viktig for meg. Dessverre så har helseutfordringene de siste månedene også vært fulgt av dårligere konsentrasjon, og dermed blir ikke lesing særlig lystbetont. Når man har lest samme side tre-fire ganger og fremdeles ikke fått med seg innholdet, og det selv om boken er bra, da er det bare å finne på noe annet.

Dermed dro jeg med friskt mot til bokhandelen. Ikke for å kjøpe meg bøker (har mange i bokhylla som skal leses når konsentrasjonen igjen er på topp), men for å kjøpe puzzlespill. Det er en hobby som jeg vet jeg kanskje kan like. Aldri vært stor på dette, men har prøvd meg. Å legge puzzlespill gir ro underveis, og tilfredsstillelse når resultatet tar form. Jeg fant imidlertid fort ut at dette er en populær hobby i disse virustider. Nesten ikke å oppdrive, hverken på nett eller hos den lokale bokhandelen. En snartur på jobb i dag førte hell med seg da jeg benyttet anledningen til å stikke innom flere bokhandlere på veien. I ARK-butikk nummer fire lyktes jeg!

Ikke visste jeg at det også var hobbyhamstring blant folk, men burde ha skjønt det…

Dagens tips: Skaff deg en hobby – før det er for sent…😂

Publisert av Bestemor&Sjefen

En bestemors blogg om livets små og store spørsmål, gjerne diskutert med «sjefen» over kaffekoppen ved frokostbordet. Sjefen kan ta form i mitt alterego, i min mann, barn, barnebarn, en venn eller bikkja for den saks skyld... Det beste utgangspunktet jeg har for refleksjoner er meg selv. Jeg kommer derfor til å dele av mine erfaringer gjennom mine snart 50 år her på kloden, både private og profesjonelle. Dette gjør jeg utelukkende for å belyse temaer og spørsmål (om sjølve livet) som jeg antar også kan være av interesse for andre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: